Stella McCartney Fall 2010


Stella Mc Cartneys höst är enkel och ren. Minimalismen är verkligen på väg tillbaka. Stella känns alltid ny men också alltid trogen sitt varumärke. Man känner igen en Mc Cartney-kollektion och denna är inget undantag. Färgskalan var enkel, svart till vitt med inslag av nude och djupa och ljusa röda toner.

 

Jag fann mig känna igen många av de detaljer som dök upp under visningen. Den estetiska minimalismen kändes givetvis Calvin Klein, de stora paljetterna med chiffonöverdrag tillsammans med rena skräddarsydd geometri kändes väldigt Christopher Kane á hösten 2008 och även glimtar av Stellas egen höstkollektion 2008 dök upp i form av stordimensionerade spets/brokaddetaljer.

 

Det blir också allt mer tydligt hur den spetsiga tån gör en comeback. Stellas klackar var låga och pumpsen sylvassa och blanka och de såg ganska obekväma ut. Jag förvånas av att jag faktiskt börjar gilla skor i den här modellen igen, för ett år sedan var de nog det fulaste vi kunde tänka oss i skoväg. Men min favorit var ändå de raka byxorna tillsammans med enkla jumprar. Det ser bekvämt, klassiskt och androgynt men kvinnligt ut. A-linjen är tillbaka på kappor och outer-wear, även det något som gillas från mitt håll. Det är skönt att se den i en ny tappning då jag minns hypen för två år sedan då allt skulle vara vippigt och volymiöst och silhuetten var klockad. Jag gillar den lite mer avslappnade versionen, gärna i en lager-på-lager konstruktion. Jag gillar också de rena linjerna i kapporna, den svala elegansen och åter igen – det här lär inte vara det sista vi ser av transparens innan året är över!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0