Life aint big enough


1. camilla engman 2. awiva rowley 3. hiki 4. LOLITA

så-kallade-må-bra-bilder


--LISA

Boning


Om jag någonsin får mina drömmars lägenhet så ska jag måla trägolvet solgult i sovrummet. Gärna ha en kakelugn med blått mönster och en drös med kattungar i en korg vid fotändan. Sen ska jag ha en klarröd spis också. Sen är jag nog ganska nöjd. Ranunkler i en vas på köksbordet kanske.

Stomp


Två fantastiska jävla kollektioner. En ny, en äldre. Färgbomb, fluff, nyanser och glädje. Jag minns hur hypade Prada-skorna blev efter den där höstvisningen 2007. En aning böjd klack hade dem och var blockfärgade. Kopierade i oändlighet. Jag undrar varför inte fluffkappan kom ut till oss längre ner i konsumtionskedjan. Jag vill också ha en FLUFFIG KAPPA! Walter van Beirendonck är en del av the Antwerp six och en helt makalös kreatör i form, uttryck och nytänk. Jag blir så glad av sånt här mode, inte bara för att färgskalan är som taget ur ett barnkalas, utan för att det är ifrågasättande. Det bekräftar inte gamla strukturer och snitt, det ifrågasätter dem. Det vrider och vänder och gör något helt nytt och får ett så urvattnat koncept som klädedräkt att kännas nytt och roligt. Hjärtat gör ett litet skutt.
--LISA

Bra dålig tjej


Jag dör lite. Det här är så snyggt. Savage Skulls + Douster + Robyn. (sidenote, jeansackan sistnämnda har på sig auktionerades ut i Musikhjälpen. Gick för typ åttatusen har jag för mig). Anywho. Bra skit. Lyssna. Titta. Bli gla'!
--LISA

Comb your hair like Elvis Presley


pic > Sarah mcNeil @ Etsy <

"Folk tror att man måste åka till New York för att bli inspirerad när det ju egentligen räcker med att åka till Sundbyberg"
- BEA SZENFELD

I can make the buildings dance

pics. screenshots från New York, I love you
--LISA

Jofas Burfday


Idag fyller Josefin år. 20 år till och med. Firas ska hon. Ordentligt. Läser du här Joffen så kan jag ju passa på att säga't - jag älskar dig!
♥ LISA ♥

Lycka, dans och en sten i rullning

bilder från COS.com
-
Idag har jag brunchat med ett handplock av några av världens bästa tjejer. Sen satte jag och Fanny igång ett projekt som vi hoppas hoppas hoppas kunna genomföra i sommar. Nu ska jag ladda ur, ladda om och gå ut och dansa med söstra mi som firar en skriven tenta och 1,5 år på juridikutbildningen. Jag är stolt och glad och nu vill jag bara tillägga att COS eventuellt och förhoppningsvis kommer att öppna i Stockholm (läst hos Skande). Ja, det var det. Tack och bock för nu.
--LISA

DVN

Bilder från Style.com och Letterplayground.com
-
Den belgiske designern Dries Van Noten har mode i generna och det märks tydligt i hans design. Han är trygg i sitt skapande, är på hemmaplan, och en given del av the Antwerp Six (och däri min favorit). Tryggheten jag upplever i Van Notens design finner jag i hans medvetna känsla för silhuetter och för konstellationer. Han designar inte för en typ av kvinna som Wang (ung, underground, blasé) eller för en säsongskvinna med ny stil varje säsong så som exempelvis den inspirationsbundna Prada (flickigt, kaxigt 50-tal en säsong och påklätt, kvinnligt 60/70-tal nästa). Inget ont emot varken Wang eller Prada (om de skulle läsa och råka kunna svenska) men det är något väldigt intressant i att Van Noten-kvinnan är konstant återkommande men också så odefinierbar. Hon kan ha nästan vilken ålder som helst. Hon kan vara uppklädd eller nedklädd och allt därimellan. Hon är feminin och mjuk utan att vara flickig eller mjäkig eller ens romantisk. Kvinnlighet misstas för ofta för sexighet. De två kan definitivt ses tillsammans och både kontrastera och komplettera varann men de är inte synonyma!
-
2011's vårkollektion fick mig att tänka på det Van Noten designade hösten 2008. Tydliga, klassiska tryck i diffus utformning. Elegant, soft och ja - kvinnligt. Inspirationen 2011 kommer från en belgisk konstnär som heter Jef Verheyen och hans teknik att fånga ljuset i sin konst. Kollektionen innehåller mycket således mycket ljus och ljusfångande material. Det är edge och mjukt i samma paket och visningen gick mycket passande till tonerna av Florence+The machines The dog days are over.
-
Jag tror att jag tänker tillbaka på 2008 för att jag känner igen mönstren med stora blommor på flytande sidentyg. Skillnaden de två kollektionerna emellan är dock färgsättning och övrigt mönster. Dessutom en sydostasiatisk känsla av körsbärsblommor och kimonos. För att föra in konstreferenser använder jag den ständigt återkommande Pollock för att beskriva hösten 2008. Ett virrvarr av färg och mönster men ändå med en klar enhetlig tongång.
-
Det är själva känslan som förenar de två säsongerna i mitt huvud. Och så Van Noten-kvinnan som skapar en enhet kring allt det Dries skapar. För att sätta det i hans egna ord "A woman who is not afraid of elegance."
--LISA

Sweet honesty

Jag behövde pigga upp mig och kom hemsläpandes med tre mönstrade plagg härom dagen. Jag tänker att jag hänger dom i le garderob och så lurar jag mig själv att våren kommer krypande lite fortare då.
1.Kort himmelsblå tröja med fåglar. Från H&m. 2. En jacka i småblommigt mönster från Beyond Retro. 3. En kortärmad blus i lite 60-tals stuk också från Beyond Retro.
--Lisa

Borta som Atlantis

--LISA

On my mind 10 januari

Noomi: I senaste numret av BON  fanns en fin intervju med Noomi Rapace. Jag skulle skriva storslagen men kom på att intervjun mest var fin och Noomi var den som stod för det storslagna. I samband med denna gjorde Max Vitali och Nils Ljunggren en fantastisk film med Noomi och sex svarta hästar på Orionteatern i Stockholm. Noomi är klädd i en helsvart kantig kreation från Thomas Tait och i bakgrunden hörs delar av Alan Watts tal "Not what should be, but what is." Resultatet, i både skrift och rörlig bild är kolossalt bra och jag känner äntligen att jag fått en bild av Noomi utanför Lisbeth-rollen som jag kan relatera till. Hon är inte mediaskygg som det sägs. Snarare har hon integritet som hon inte ber om ursäkt för. Hon ger sken av att vara ombytlig men är i själva verket både genuin och proffsig. Skriver upp i huvudet att gå och se Svinalängorna nu på en gång!
REA: Ja. Det är Acne-rea. Och ja. Det är så sjukt klyshigt att jag ska sitta och oja mig över nedsatta priser och klappa på luddiga angora-tröjor, vräka ur mig saker som "välskräddad" och prata om detaljer i min blogg. Skuldmedvetet ursäkta mig mina senaste shopping-synder. Så jag gör inte det. Jag bara erkänner mig en del av massan som vill köpa, lyssnar på kontot och försöker hålla mig borta.
Körkort: Funtar på att ta körkort lagom till sommaren. Jag är lite sugen på det nu när sommarplanerna börjar ta form. Jag som är lite rädd för att köra bil.. Fortsättning följer.
--LISA

Black swan

--LISA

T@TE

I London var jag på Tate modern en snabbis. Kikade på en massa fantastisk konst, bland annat Mark Rothko och Jackson Pollock. Huvudattraktionen var ändå Ai Wei Weis Sunflower seeds, som jag skrev om tidigare i höstas. Tyvärr fick besökarna inte längre gå omkring i eller vidröra de 100 miljoner handmålade porslinsfröna, det var för många som tagit med sig en näve därifrån. Häftigt var det oavsett med känslan på det gamla elkraftverkslokalen vid Themsen Bankside och lika värt ett besök som väntat. Tyvärr såg jag inte den pågående Gaugain-utställningen. Den kostade massa pengar men lär ha varit värt det tänker jag nu i efterhand. Nåja, Tate kan i alla fall varmt rekommenderas om ni är i London någon gång. Jag mår alltid så bra av lugnet på Tate. Folk knallar omkring, sitter på golvet utefter väggarna och läser och barn som pekar och försöker förstå sig på installationskonst. Det är väldigt inspirerande och rogivande.
--LISA

RSS 2.0