Join me

tröja + kjol + skor = monki
mulberrys alexa
halsband från timi
armband från aurélie bidermann

Sista refrängen

Hade helt glömt bort resten av Peace&Love-bilderna. Så här kommer dom i en salig oordning.
-
Vi var på Hoffmaestro&Chraa. Där var det hett som i en bakugn men himla kul var det.
Sen såg vi Vampire Weekend som också var väldigt bra live.
För att inte tala om fröken Karlsson som hade sin första spelning med sin nya platta.
Sen satt vi på en gräsmatta i kvällssolen och lyssnade på Patti Smith.
Lite Fibes oh fibes hann jag med mellan varven.
En dag kom ett gäng fina dalkullor med braklunch till oss hungriga campare. Vi kysste deras fötter och åt upp alltihop på två röda.
Vi såg Mando Diao. Dem var inte så roliga därav min aningen uttråkade uppsyn.
Roligare var det dock att se Jay-Z sista kvällen. Det var fruktansvärt mycket folk och jävligt häftigt. Jay-Z i Borlänge är lite som en blåval på ens köksbord. Alldeles för stort.
En hel del annat hanns med men jag uttråkar er inte med detaljer. Ni skonas.
En jäkla fin festivalvecka hade vi i alla fall. Det var det.

Nina Ricci Fall 2010

Olivier Theyskens har lämnat Nina Ricci och sad as I may be finns det nåt i höstens kollektion som säger mig att Peter Coppings plats vid rodret kanske inte är en så dum idé i alla fall.

-

Det är under ett moln av romantik och softness (i brist på ett bra svenskt ord) som höstkollektionen blir presenterad. Siden, mjukt stickat, brokad, tyll och blommor i mönster och applikationer. Kjolarna slutar strax under knät och skorna är nog det finaste i hela balletten- glasliknande klackar, rosor och runda linjer.

-

Coppling beskriver själv att influenserna till stor del kommit från the Belle Epoque (en period efter första världskriget i Europa). En pudrig boudoir-mystik i härlig, lyxig 40-talsanda. Där fanns många klassiska Nina Ricci-element såsom mjukt siden och förekomsten av blommor. Kanske var detta inte helt fulländat men en bra överlämning av stafettpinnen får det ändå anses som, låt oss hoppas att Copping får upp farten till vårens kollektion och vågar ta ut svängarna lite mer.

-

--Lisa


Sinnerman, you know you oughta be praying

Jag har fått lite monki-feber, de har fått in så väldigt mycket fint nu!
-
tröja: monki
halsband: maison martin margiela
skor: acne
väska: vanessa bruno
byxor: monki

R.


Smoke gets in your eyes

Bilder från Style.com
-
1x Louis Vuitton
2x Fendi
3x Prada

Balenciaga kampanj A/W 2010-11

Bilder via Balenciaga.com
-

Bilderna från Balenciagas höstkampanj har trillat in. Precis som vårkampanjen är denna fotad av Steven Meisel. Modeller är bland andra Freja Beha Erichsen och Karen Elson, båda redan aktuella med andra kampanjer i höst, Chanel och Valentino (Beha Erichsen) och Louis Vuitton (Elson). Jag är lite överraskad av tonen i bilderna då vårkampanjen var väldigt avskalad och dessutom kollage-kostruerad. Här är det något slags blodrött ökenlandskap som får agera bakgrund till höstens kollektion. Kläderna är dock fantastiska och det är ingenting fel på bilderna, jag gillar dem, men jag hoppas alltid på en kampanj som motsvarar kvaliteten hos kollektionen (så som Lanvins våren 2008) och jag tycker inte riktigt att den här lyckas med det.

-
- - Lisa

Stella McCartney Kampanj A/W 2010-11

På tal om spännande kampanjer går inte Stella McCartneys av för hackor den heller. 2009 var det Bambi och hans vänner som fick sällskapa Sigrid Agren bland blommor och blad i höstens kampanj. I år är det små tecknade figurer som klättrar över McCartney-loggan. Utöver den lekfulla tonen i själva texten är kampanjen väldigt fin i sin enkelhet. Höstkollektionens nyckelplagg står i fokus och Natalia Vodianova är lika råsnygg som vanligt. Gillar att det känns cleant, lätt att ta in och ändå inte det minsta slätstruket eller trist.


missoni kampanj A/W 2010-11

-

Inför vår och sommar- kampanjen 2010 tog det italienska modehuset Missoni hjälp av fotografen Juergen Teller. Han plåtade kampanjbilder hemma hos familjen Missoni på samtliga medlemmar. Kampanjen blev hyllad och hade en unik familjär touch. Olika generationer representerades och tilltalades och känslan i bilderna var genuin. Angela Missoni förklarade att de ville fånga deras vardag då den är essentiell del i deras varumärke, en utgångspunkt för det kreativa skapandet.

-

Nästa kampanj, den för höst och vinter 2010-11, har gjorts av liknande anledning och med samma personer i huvudrollerna, Missonifamiljen själva that is. Den här gången har de använt sig av den amerikanske avant-garde filmskaparen Kenneth Anger. Den här gången är intrycken mer abstrakta och det är mer berättande än iakttagande som tillvaratagits. I en två och en halv minuter lång kampanjfilm ses dem i en kalejdoskopisk skildring som blandar kläder, drömsekvenser, färger, former och mönster i en salig röra. Det är skönt att se att någon tänker annorlunda då nylanserade kampanjer inför kommande säsong har tenderat att se precis likadana ut. Både grundidén, utformningen och resultatet blir någonting nytt och det känns spännande.

-

--Lisa


LÉON

Léon var min favoritfilm när jag var yngre. Den är fortfarande så fruktansvärt bra. Natalie Portman är fantastisk. Jean Reno är fantastisk. Gary Oldman är fantastisk. Filmen är.. fantastisk.
-
-- Lisa

Celine resort 2011

Bilder från Style.com och LaurentNivalle.fr
-

Style.com beskriver Celine's resort-kollektion som en ”subtil knockout.” Jag tänker tillbaka på hur jag förälskade mig i Pheobe Philos design då hon frontade på Chloé (volumiösa och lätta spetsklänningar, vitt, nätt och flickigt, A-linjeformat och ankelboots med snörning). Jag finner mig åter väldigt charmad av det hon gör, denna gång för Celine. Resort-kollektionen är en fin fortsättning efter 2010 vars minimalistiska och vuxna approach fått komma ut och leka av sig, blivit lite mer sportig och lite mindre stram.

-

De raka hellånga byxorna är kvar, pressvecken likaså. Väskorna är stora och accessoarerna enkla, blanka och påminner om någon slags sofistikerad handfängsel. Kritvitt, naturvitt och militärgrönt får sällskap av knallgult, tomatrött och klargrönt. Blockmönster dök upp, så också snörda linningar. Vi såg lite småmönstrat vilket jag särskilt gillade i en vad jag tror var en byxdress med svart bälte till och i en kort klänning med trekvartsärm och sextiotalskänsla.

-

Jag samstämmer med Style.com, en ”subtle knockout” är precis vad Celine's resort var. Stramt men mjukt, vuxet men med barnasinnet i behåll

-

--Lisa


Dude, your perspective on life sucks

Source

On my mind 26 juli

(bilder från style.com, lastfm.se, heidislimane.com/diary, laurentnivalle.fr)

Krimskrams: Det här halsbandet från Catherine Malandrino träffar liksom alla strängar på min lyra. Jag gillar skeva dimensioner, turkosa stenar och den där grova klumpiga känslan. Fatta till en långklänning eller en någonting kortare i spets.. Inte så dumt det!

-

Celine: Jag tänkte egentligen inte nämna så mycket mer än det jag tjötat om tidigare – jag tokdiggar Celines pre-fall. Vill se ut såhär i höst. Punkt!

-

Little dragon: Befinner mig lite i en svacka just nu. Ipodens hela innehåll känns dötrist. Utöver GLEE-sountracket är det bara Little Dragon som riktigt funkar just nu. Och det är ju inte fy skam egentligen!

-

Fuzz: De övriga bilderna är från Heidi Slimane och Laurent Nivalle. De kvalificerade sig in i kollaget mest för att de är fina och fina saker har alltid en plats i mina tankar. Sådetså!

Lisa


Ärtor och Löv: Dag 2

Här kommer bilderna från andra dagens festivaläventyr på Peace & Love.
Förväntan låg minst sagt i luften. Jag längtade som en tok efter Julian Casablancas konsert.
Denna förväntan slash nervositet resulterade i skamlöst groupie-beteende från min sida.
Kladdade min kärlek på marken, på en tygpåse..
och på mig själv.
Vi fick plats längst fram och jag var lyrisk!
Och sen kom han, min Julian..
Han var helt fucking fantastisk, jag lyckades röra honom när han sprang ner från scenen. (Jag tar inte ansvar för vad det galna Strokes-fanet i mig tar sig till ibland okej?)
Det regnade lite. Julian såg till en början besvärad ut sen hällde han ett glas vatten över huvudet och sa "Feel bad for you guys, hope this makes you feel better."
Efter konserten åt vi festivalmat bredvid en omsvärmad Johan Palm.
Sen begav vi oss till nästa spelning.
Mika var awesome. Grym scennärvaro och energi!
Han hade till och med lärt sig lite svenska, väldigt kul. Han låtsassköt sig själv, la sig på scenen och sa "Det har ar Mika, jag är död."
Vi dansade till och med litegrann. Eller Juliet gjorde det i alla fall.
Nöden kallade och vi gick på toa.
Jag ansåg att ska man gå på äckligt dass så kan man lika gärna göra det ordentligt och minska lidandet.
Vi hann med en Thomas di Leva konsert också innan dagen var slut. Där såg vi en naken man och därav blev det inte så mycket bilder. Kul var det dock. di Leva sa "Frukta inte, ät frukt istället" och kastade ut apelsiner i publiken.

Contructed by chemicals

Regnet trummar på rutan utanför. Jag har jobbat hela långa dagen och är trött i kroppens alla muskler. Jag har ägnat kvällen åt att pula lite med bloggen och att läsa fina John Ajvide Lindqvists härligt rysliga Lilla stjärna. Sa jag att Barcelona är bokat förresten? Nej, då säger jag det nu. Den 11 (om jag minns rätt) åker jag och storasyster till Espana och stannar i fyra nätter ungefär. Ay vad kul det ska bli!

Laudryroom


Höstlängtan

Jag vet, det är högsommar och egentligen ska man väl vilja att den aldrig ska ta slut men faktum är att jag längtar lite efter septembers ankomst i rött och gult. Kallare väder calls for snyggare kläder.
-
Sjalen är från Matthew Williamson.
Acne har världens finaste mjuka angoratröja.
De stentvättade jeansen är från Topshop.
Blå satchelväska från Asos.
De beiga mockabootsen från Topshop viskar att de vill komma hem till mig i höst. Okej nej det gör de inte men jag vill ha dem.
Det orange nagellacket är från O.P.I
-
--Lisa

Givenchy Fall 2010 Couture

bilder från style.com

Finns det en sak jag uppskattar hos Givenchys couture är det enkelheten. Istället för more-is-more filosofin anammar Ricardo Tisci en slags tyst dramatik som i sin enkla men detaljrika helhet känns mycket mer intressant än all over-the-top couture där ute (no offence Galliano). Den är visserligen inte helt dum den heller men jag gillar att Tisci inte gör det för lätt för sig. Han har ett budskap och tydliga inspirationskällor men tar det hela ett steg längre då han utvecklar sin kollektion kring dem.

-

Givenchys couture-kollektion inför hösten 2010 är ljus i sin färgskala och mörk i sin underton. Gotiskt med skellettmotiv möter skira och mjuka spetstyger och pärlbroderier. Kritvitt, guld och krämvitt med ett enda inslag av svart bildar tillsammans en mäktig helhet som omfattar tio kreationer med varsin modell.

-

Inspirationen var till stor del hämtad från den mexikanska konstnären Frida Kahlo, rapporterar Style.com. Religion, sensualism och anatomi blev således de trådar som vävde samman kollektionen. Och visst är de tydliga i resultatet. Jag gillar hur skelettstrukturen görs tydlig i spets och paljetter, hur en ryggrad tagit form i vit brodyr och hur ett höftben skapats som en ram av pärlor. Det blir en väldigt romantiskt skildring av någonting icke förskönat och oestetiskt, kombinationen blir väldigt vacker.

-

Tisci gör helt enkelt väldigt bra haute couture. Den är välarbetad och genomtänkt, utsökt, hårfin och mitt i prick. Rått möter bräckligt och okomplicerat möter detaljrikedom. Så mycket bättre blir det liksom inte.

-
--Lisa

Ärtor och Löv: Dag 1

Nu tar jag ändan ut vagnen och ser till att visa er lite Peace & Love bilder! Jag börjar från början och fyller på allteftersom, det blir ett himla långt inlägg annars förstår ni.
-
Först åkte vi buss länge länge. Det åts pankakor och ringades in spelningar i spelschemat.
Väl framme släpade vi all packning och reste en fin samling tält under namnet "Camp Tjottablöblö" (in lack of a better one typ, eller helt enkelt för att det var det mest anväda ordet under hela veckan).
Sen blidde det camphäng i tältstolar för hela slanten.
Vi lagade nudlar i spritkök, hade gummistövlar och bekantade oss med grannarna.
Ullis multitaskade och gjorde en helrutinerad festmåltid bestående av stekta kötbullar och kokta makaroner med en lätt touch av ketchup.
Jag åt godis och riskakor och frös men var rätt nöjd ändå.

On my mind 19 juli

UTSTÄLLNINGEN FASHION: I september ställs modefotografier genom tiderna ut på Fotografiska. Verk från Peter Lindbergh,Richard Avedon och Steven Meisel bland andra kan ses från och med den 24. Jag längtar!
-
DOLCE&GABBANA: Det var länge sedan jag såg en D&G-kollektion som jag gillar så mycket som jag gör den inför kommande höst. Sist var det nog våren 2008 (minns ni kampanjen?). Budoir-romantiskt med underkläder och spets ihop med mjuka koftor, lätta flygiga klänningar i prickigt och med organiska prints och ett mönsterkaos med prickigt och leopard. Där fanns även ett par klänningar i sammet som fick mig, som annars är en sann sammets-skeptiker (gillar inte känslan, tung och sträv - blä!) att nicka gillande.
-
OLD SCHOOL MADONNA: Säga vad fan man vill om toktanten men en bra drös med låtar har hon gjort i sina dagar. Gaga är på god väg men jag tillhör skaran som vägrar knuffa ner en disco-diva från tronen för att göra plats för nästa! Jag älskar The immaculate collection och bäst bland låtarna där är Into the groove och Open your heart to me.

Elderflower

Varje år växer sig vår fläderbuske allt högre och varje år blir det allt svårare att plocka blommorna i toppen. Och varje år blir flädersaften godare än det föregående. Rosen är också från trädgården, den har överlevt en iskall vinter och nu även en torr och svettig sommar. Man får slita lite för de saker som är allra finast tycks det.

Fall

1. Burberry Prorsum 2. Jason Wu 3. Celine 4. Celine
-
Bilder från Style.com
-

Här följer en kort summering av vad jag i nuläget känner mig väldigt inspirerad av inför hösten (min favoritårstid i klädväg).

-

Jag älskade uppsättningen outerwear i Burberry Prorsums höstkollektion. Särskilt de militärgröna jackorna med stora kragar, silhuetten på vissa korta och snäppet mer feminina jackorna och fårullen på foder och kragar. Jag var inte fullt lika lockad av de lårhöga stövlarna, jag tyckte de kändes uttjatade redan när de kom förra gången och jag är inte överlycklig över deras come-back. Jag är också väldigt förtjust i inslagen av senapsorange, snyggt till det gröna.

-

Det finns vissa färg/materialkombos som känns så jävla rätt att man nästan vill sätta tänderna i dem. Djupt skogsgrönt och bladguld är en sådan. Det bästa av två världar.

-

Rött! Jag vill ha rött i höst. Känna mig Valentino-chic eller True Blood-läskig. Gärna topp till tå som här hos Celine och även hos Valentinos pre-fall kollektion. Eller matchat med vita stumpbyxor. Det skulle inte vara fy skam med en blodröd accentfärg heller, typ den där lilla enkla röda kuvertväskan jag klämt på så många gånger på Zara men inte unnat mig än..

-

Raka linjer, minimalism och välskräddad elegans såg vi exempel på i Celines pre-fall kollektion. Jag gillar verkligen den klassiska, business-stilen som gärna ska vara hård och mjuk på samma gång. Bekväm men stram. Typ raka byxor i ebenholtsvitt med vida ben, som du kan bära till låga skor utan att känna dig pygmékort, ihop med en mjuk jumper.


Zoom zoom zommar

Det är nåt visst med sommarmornar. Vakna och käka brakfrukost med altandörren öppen och solen i ryggen, dricka kaffe i lugn och ro och läsa tidningen, göra allt lite extra långsamt bara för att man kan och för att hela poängen med sommarlov är att göra ingenting. Ingenting förutom att sola, bada och käka glass och det där som man snackar om på alla skolavslutningar så det ska jag göra nu. Cissi väntar och dagen ska spenderas på Långholmsbadet med henne, Vogue och ett kilo glass.

Grace Coddington

Jag läste en varm och fin artikel i brittiska Vogue med en intervju med Grace Coddington. Med text av Jo Ellison och bild av Annie Leibovitz behandlade intervjun allt ifrån Graces matlagningskunskaper, hennes kattintresse och innehållet i hennes bokhylla till hennes långa och framgångsrika karriär som modell och framförallt som fashion editor för brittiska och amerikanska Vogue.

Vad som framgick tydligast i intervjun, och som också är tydligt då man ser Grace i dokumentärfilmen The September Issue från 2009, är att Grace är en kvinna med ett enormt intresse och en obegränsad tillgivenhet för sitt jobb och för modevärlden, konsten och skapandet. Hon har en extremt finslipad fingertoppskänsla för det vackra i en bild, för bildligt språk och unika uttryck. Inte minst är hon en kvinna med känsla för humor och med ett hjärta lika varmt som det där röda burret hon kännetecknas av.

bild: Keira Knightley i Vogue US dec 2008, foto: Annie Leibovitz

-

”Many people can throw ideas and thoughts around, but we're nothing without the execution. Grace is the magican who takes the thoughts and translates them into a magical picture. It's her image, her execution.”

Anna Wintour, kollega och editor in chief på American Vogue.

-

bild: fotograf, Norman Parks, modell Jerry Hall.

-

”I've never seen her make the wrong choice of a dress. Ever.”

Manolo Blahnik, designer och nära vän.

-

”She's the only editor I've ever met who gets down on the floor to tie your shoes.”

Coco Rocha, modell.


Vroom

Äntligen är jag hemma igen! Jag har saknat bloggen, saknat Stockholm, saknat mina vänner men jag har haft det fantastiskt bra den senaste veckan också! Nu är jag inställd på restart and reboot. Det känns himla bra att vara tillbaka på banan.

A hard knock life

Precis landat bara för att ge mig av igen. Denna gång till Finland för att hälsa på tjocka släkten i en vecka. Österbotten är som finska norrland, jag ska fäktas med mygg, köra fyrhjuling och gå omkring med ett grässtrå i munnen och se sådär härligt avslappnad och lantlig ut! Tjingeling! Love på er!

midsommar

Bättre sent än aldrig, här är lite bilder från midsommarafton. Den firades utanför Norrtälje med dans runt midsommarstången, för mycket nubbe, sill och kransar.
Jag och Josefin.
Fanny och Annika.
Cissi.
Jag var hungrig och butter.
Tur då att jag hade strålande bordsgrannar.

TJOTABLÖBLÖ

Sisådär, då var man äntligen hemma igen! Peace&Love var råkul och alldeles superjättekanonbra men det är såå skönt att vara hemma! Dusch, rena lakan, tvål och pappas hemlagade potatisgratäng har aldrig uppskattats så här mycket! Bilder och mer om resan kommer. Nu ska jag bara ta det piano eftersom jag jobbar imorgon. Förhoppningsvis träffar jag mina efterlängtade fina vänner också. Attans pankaka vad jag har saknat er mina små pysslingar! Hej så länge!

RSS 2.0