Tager du?

 

Bilder från tv4 och SvD.

 

På lördag är det dags för bröllop. Personligen ser jag mest fram emot klänningen och att få slut på bröllopstjatet. Ovan ses i alla fall sex av våra svenska designers idéer för Victorias brudklänning som de gjort för SvD i samarbete med Bukowskis.

 

I dagarna auktionerades dessa ut på PUB i Stockholm och klänningarna visas därav hos högst bjudande, Rhösska muséet, i Göteborg i sommar.

 

Jag gillar dem allihopa, men favoriten är den av Behnaz Aram på Whyred (6.). Enkel, klassisk, elegant och kombon gammeldags spets - modern skärning är kanonfin. Gillar den lite fyrkantiga ärmen och den vågiga halsskärningen. Anna Holtblads (1.) 50-talsdröm är också den fantastiskt fin, sälskilt med den långa ärmen och draperingen framtill som slutar i ett släp på ryggen. Lovisa Burfitts (4.) är klassisk och vacker men kanske lite tråkig. Kanske just därför också den som känns mest trolig att Victoria faktiskt skulle välja. Astrid Olsson på Fifth avenue shoe repair skapade en kort volymiös och enkel klänning (3.) med en avtagbar bolero, i vad som ser ut som origamivikt papper men egentligen är siden, och Ann-Sofie Back en enkel sak i sidenspets med markerade axlar. Om Burfitts känns mest trolig som just Victorias val så känns nog Martin Bergströms (5.) bidrag minst troligt att vi skulle få se Victoria bära.

 

Anywho. Väldigt kul att se hur de olika klänningarna ser ut i färdigt tillstånd då skisserna gjordes redan förra året. Dock verkar det klargjort att uppdraget att designa Victorias klänning givits till Pär Engsheden. Silvia bar Dior då det begav sig och fastän jag förstår svenskarnas önskan att se svensk design så klappar mitt modehjärta och önskar att vi hade fått se Galliano eller Alexander McQueen i Storkyrkan på lördag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0