Grace Coddington

Jag läste en varm och fin artikel i brittiska Vogue med en intervju med Grace Coddington. Med text av Jo Ellison och bild av Annie Leibovitz behandlade intervjun allt ifrån Graces matlagningskunskaper, hennes kattintresse och innehållet i hennes bokhylla till hennes långa och framgångsrika karriär som modell och framförallt som fashion editor för brittiska och amerikanska Vogue.

Vad som framgick tydligast i intervjun, och som också är tydligt då man ser Grace i dokumentärfilmen The September Issue från 2009, är att Grace är en kvinna med ett enormt intresse och en obegränsad tillgivenhet för sitt jobb och för modevärlden, konsten och skapandet. Hon har en extremt finslipad fingertoppskänsla för det vackra i en bild, för bildligt språk och unika uttryck. Inte minst är hon en kvinna med känsla för humor och med ett hjärta lika varmt som det där röda burret hon kännetecknas av.

bild: Keira Knightley i Vogue US dec 2008, foto: Annie Leibovitz

-

”Many people can throw ideas and thoughts around, but we're nothing without the execution. Grace is the magican who takes the thoughts and translates them into a magical picture. It's her image, her execution.”

Anna Wintour, kollega och editor in chief på American Vogue.

-

bild: fotograf, Norman Parks, modell Jerry Hall.

-

”I've never seen her make the wrong choice of a dress. Ever.”

Manolo Blahnik, designer och nära vän.

-

”She's the only editor I've ever met who gets down on the floor to tie your shoes.”

Coco Rocha, modell.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0