Givenchy Fall 2010 Couture

bilder från style.com

Finns det en sak jag uppskattar hos Givenchys couture är det enkelheten. Istället för more-is-more filosofin anammar Ricardo Tisci en slags tyst dramatik som i sin enkla men detaljrika helhet känns mycket mer intressant än all over-the-top couture där ute (no offence Galliano). Den är visserligen inte helt dum den heller men jag gillar att Tisci inte gör det för lätt för sig. Han har ett budskap och tydliga inspirationskällor men tar det hela ett steg längre då han utvecklar sin kollektion kring dem.

-

Givenchys couture-kollektion inför hösten 2010 är ljus i sin färgskala och mörk i sin underton. Gotiskt med skellettmotiv möter skira och mjuka spetstyger och pärlbroderier. Kritvitt, guld och krämvitt med ett enda inslag av svart bildar tillsammans en mäktig helhet som omfattar tio kreationer med varsin modell.

-

Inspirationen var till stor del hämtad från den mexikanska konstnären Frida Kahlo, rapporterar Style.com. Religion, sensualism och anatomi blev således de trådar som vävde samman kollektionen. Och visst är de tydliga i resultatet. Jag gillar hur skelettstrukturen görs tydlig i spets och paljetter, hur en ryggrad tagit form i vit brodyr och hur ett höftben skapats som en ram av pärlor. Det blir en väldigt romantiskt skildring av någonting icke förskönat och oestetiskt, kombinationen blir väldigt vacker.

-

Tisci gör helt enkelt väldigt bra haute couture. Den är välarbetad och genomtänkt, utsökt, hårfin och mitt i prick. Rått möter bräckligt och okomplicerat möter detaljrikedom. Så mycket bättre blir det liksom inte.

-
--Lisa

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Gillar också Givencys kommande haute couture, av anledningen att enkelheten och det konstnärliga uttrycket tillsammans bilder en kvinnlig, exklusiv men "verklig" och placebar kollektion.

2010-07-23 @ 23:03:03
URL: http://lamodepourmoi.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0